Rätt klädd i vinter

shutterstock_158127953

Vintersäsongen knappar in. I norra Sverige är snön redan här och minusgraderna tar sig sakta längre söderut. Dagarna i lätt blusar och chinoshorts är över. Det är dags att plocka fram eller köpa vintergarderoben. Hur klär man sig rätt i år?

Värme är lika med stil

Den som känner sig varm, bekväm och snygg kommer att se bra ut i allt. Men självklart vill man gärna ha lite design på sina kläder också. Men satsa på värmande plagg, speciellt jackan ska vara i bra kvalité. Om du har råd, var inte rädd att spendera några tusenlappar på ett riktigt skönt och varmt plagg. Den kommer att hålla i flera säsongen och håller värmen mycket bättre än jackorna som man hittar i vanliga lågprisbutiker.

Underställ passar alltid

Vad du än ska göra passar det att ha ett underställ. Kanske inte om du ska ha strumpbyxor eller linne, men dessa plagg brukar man ändå undvika under vintern. Ett underställ går att gömma under heltäckande leggings och den lilla svarta förutsatt att man har en cardigan som döljer armarna. Med smarta klädval kan du alltid vara redo att möta kylan, fastän det inte ser så ut.

Du behöver alltså inte offra hela din garderob bara för att snön är på ingång. Underställ fungerar också som utmärkta sovplagg för den som bli lite extra kall om nätterna.

Ett underställ i ull eller funktionsmaterial fungerar bäst, det kan användas till flera olika aktiviteter. Materialet transportera bort fukt som kan komma från löppasset eller nattsvettningar.

Glöm inte accessoarerna

För att passa in i vinterkylan måste man också ha handskar, halsduk och en skön mössa. För de kallaste dagarna kan man ha fingervantar som fungerar till smartphones och tjocka tumvantar över: maximalt skydd men ändå möjlighet att svara i telefonen utan att behöva klä av hela handen.

En halsduk kan vem som helst göra själv. Stå ut ur mängden med ditt egna färgval och mönster. Du kan lära dig att sticka eller virka, eller helt enkelt använda dig av stickningsverktyg som gör jobbet ännu enklare!