Smart shopping för herrarna

shutterstock_94819576

Männen har blivit lika intresserad av shopping som kvinnorna och utbudet och variationen i det manliga modet är nästan på samma nivå som damkläderna. Men för dem som inte tycker det är så roligt att vandra omkring på gallerior hela helgen, men fortfarande vill ha en komplett garderob… hur gör de?

Det är klart att man vänder sig till internet om man inte gillar att gå i butiker. Man får några fördelar och nackdelar när man väljer nätet istället för butiken. Fördelen är att man kan få mycket större rabatter och hittar reor på nätet.

En stor nackdel är att man inte kan prova kläderna som man köper. Det får man vänta med tills de ligger i brevlådan och om de inte passar måste man skicka tillbaka dem och beställa en ny storlek. Det är dagar av väntan för att hitta ett par byxor eller ny t-shirt.

Om man planerar på att köpa en större mängd kläder, ska man se till att man får ett bra utbud. Vill man ha flera stilar och utstyrslar i garderoben gäller det att ha en schysst basgarderob.

Basgarderoben borde innehålla grundfärgerna svart och vitt, även grått och beige passar till det mesta. Skaffa ett par bra jeans, satsa på lite dyrare jeans så att sömmarna är starka och tyget håller för flera tvättar.

Skaffa en kavajjacka som du kan ha på fina middagar eller för en dag på kontoret. En en kavaj kan kombineras med både en rolig t-shirt eller en fin skjorta. Kavajen passar bra till jeans eller dina finbyxor. Var bara försiktig så du inte får för mycket fläckar och liknande på en bra kavaj: de måste oftast kemtvättas.